Λίγα λόγια για εμένα…

Τζατζαΐρης Θεμιστοκλής

Ας συστηθούμε λοιπόν… Ονομάζομαι Τζατζαΐρης Θεμιστοκλής (βεβαίως, βεβαίως…) και θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο προσωπικό μου Blog. Όπως θα ήταν εύλογο, πριν προχωρήσω στην ανάπτυξη της ποικίλλης θεματολογίας του Blog μου, θεώρησα απαραίτητο να πω λίγα λόγια σχετικά με το ποιος είμαι και τι πρεσβεύω. Τι καλύτερο λοιπόν για ένα σύντομο Βιογραφικό!

Γεννήθηκα το 1982 στην Καβάλα όμως μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Εισήχθην μετά από πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Ιατρικής της Αλεξανδρούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Αποφοίτησα με βαθμό “Λίαν Καλώς” το 2010.

Διατέλεσα Ιατρός των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την στρατιωτική θητεία μου 2010-2011, στο 492 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξανδούπολης. 

Το 2011 στα πλαίσια του γενικού μέρους της ειδικότητας, διετέλεσα ειδικευόμενος Χειρουργικής στην Α΄Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ).

Μετά την ολοκήρωση του γενικού μέρους, διετέλεσα ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής τόσο στο Γενικό νοσοκομείο Κοζάνης για 2 χρόνια. Συνέχισα στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική κλινική του ΠΓΝΑ για 3 χρόνια όπου και ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου. 

Το 2017 μου απονεμήθηκε Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (MSc) με τίτλο “Κλινική και Χειρουργική Ανατομία” υπο τη διεύθυνση της Καθ. Ανατομίας κ. Φίσκα. Το 2019 μετά την επιτυχή “υπεράσπιση” της διδακτορικής μου διατριβής αναγορεύτηκα Διδάκτωρ Ιατρικής (PhD) Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τζατζαΐρης Θεμιστοκλής

Μετά την ολοκήρωση της ειδικότητας και βρισκόμενος σε ένα σημαντικό “σταυροδρόμι” της επαγγελματικής μου ζωής αποφάσισα να κάνω αυτό που η σύγχρονη επίτασσε (και επιτάσσει ακόμα), να εξειδικευτώ. Μετά λοιπόν απο επίπονες διαδικασίες και συνεντεύξεις κατάφερα αυτό που μέχρι τότε φάνταζε απλά αδύνατο. Θυμάμαι ακόμα τη χαρά και τον ενθουσιασμό που είχα (αλλά ταυτόχρονα με την αγωνία να είνα στα ύψη) όταν το τηλ χτύπησε και μου προτάθηκε να αναλάβω τη έμμισθη θέση του Paediatric Orthopaedic Fellow. Θα μου πείτε τώρα, που θες να ξέρουμε τι είναι ο Fellow…; Είναι οι μοναδικές θέσεις που διατίθονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να μπορέσει κανείς να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει στη συνέχεια την εξιδείκευσή του σε διάφορους τομείς όλου του φάσματος της Ορθοπαιδικής καθώς και των άλλων ειδικοτήτων.

Το “μεγάλο” ταξίδι του Λονδίνου

Η εξειδίκευσή μου στον τομέα της παιδοορθοπαιδικής διήρκησε 2 χρόνια όπου και υπηρέτησα τόσο ως Fellow (για 12 μήνες) αλλά και ως consultant (για το υπόλοιπο της εξειδίκευσης). Το νοσοκομείο μου, το Royal London Hospital, είναι το ένα απο τα τέσσερα μεγάλα κεντρα τραύματος του Λονδίνου. Η εμπειρία που απέκτησα τα δύο αυτά έτη τόσο στον τομέα του τραύματος όσο και στον ευρύτερο τομέα της παιδοορθοπαιδικής θα μπορούσε απλά να χαρακτηριστεί ανεκτίμητη. Επιπλέον, κατάφερα να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των αυτών ετών.

Οι “δάσκαλοί” μου, παγκοσμίως γνωστοί παιδοορθοπαιδικοί, μου μετέφεραν απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία τους. Δεν ήταν απλά συνάδελφοι. Ο καθένας τους ξεχωριστά και όλοι μαζί ήταν ο μέντορας που ο καθένας μας θα ήθελε σε μια τέτοια στιγμή της ζωής του. Η συνεργασία μας, που με ωθούσε να γίνομαι κάθε μέρα όλο και καλύτερος, καθώς και η αυτοπεποίθηση που μου προσφέραν έτσι ώστε να ξεπεράσω τους φόβους και τις αμφιβολίες μου είναι ενδεικτικά του κλίματος και της αλληλεπίδρασης που υπήρχει ανάμεσά μας.

Τζατζαΐρης Θεμιστοκλής

“Royal London Hospital (UK), κατά τη διάρκεια της 2ετούς εξειδίκευσής μου”

Το “American Dream”…

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης, μου απονεμήθηκε (ένας απο τους 15 παιδο-ορθοπαιδικούς Fellows παγκοσμίως) υποτροφία απο την Παιδο-ορθοπαιδική Κοινότητα Βόρειας Αμερικής (POSNA) και την Αμερικάνικη Ακαδημία Ορθοπαιδικών (AAOS) την οποία και ολοκήρωσα στο Orlando της Florida (USA). Αρκετά όμως με την εξειδίκευσή μου…

Η ενασχόλησή μου με την έρευνα ξεκίνησε κατα τη διάρκεια της ειδικότητάς μου, αλλά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Μέσα από τις μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε παγκόσμιας εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά, τη συνεχή συμμετοχή μου σε συνέδρια, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, καθώς και την κριτική ανάλυση επιστημονικών άρθρων (reviewer) προσπαθώ να παραμένω πάντα “updated” στη σύγχρονη εποχή του καταιγισμού των γνώσεων και της πληροφορίας.

Η “επιστροφή”…

Μετά την ολοκλήρωση της 2ετούς εξειδίκευσης στην παιδο-ορθοπαιδική (Royal London Hospital – UK) μου προτάθηκε να παραμείνω ως consultant στο νοσοκομείο που ήδη υπηρετούσα. Ήταν η τέλεια ευκαιρία στην τέλεια στιγμή για τη μόνιμη εγκατάστασή μου στο Λονδίνο. Για εμένα όμως και την οικογένειά μου όμως η απόφαση είχε ήδη παρθεί, έτοιμοι να τη στηρίξουμε. «Γυρνάμε Ελλάδα»! Το αν η απόφασή μου ήταν σωστή ή λάθος θα το δείξει το μέλλον. Αν για κάτι ήμουν 100% σίγουρος, ήταν ότι ένιωθα έτοιμος να στηρίξω αυτήν την απόφασή μου.

Αρχές με μέσα λοιπόν του 2020 επέστρεψα στην Αλεξανδρούπολη έτσι ώστε να ασκήσω ελεύθερο επάγγελμα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Σκοπός μου η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια, αλλά βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Για αυτό ακριβώς το σκοπό ίδρυσα ένα σύγχρονο Ορθοπαιδικό Κέντρο Ενηλίκων και Παίδων με την επωνυμία “Growing Up”. Περισσότερα σχετικά με το χώρο και τις υπηρεσίες μας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ιατρείου. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εμπειρία του “εξωτερικού”, διαθέτοντας υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και έχοντας ως γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη, φιλοδοξώ να εξασφαλίσω καλύτερη υγεία και καλύτερη ζωή στους ασθενείς μου, μικρούς ή μεγάλους!

Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Νιβάτση η οποία είναι παιδίατρος, με εξειδίκευση στην παιδο-αλλεργιολογία, και έχουμε μια κόρη, την Έλενα. Τον ελεύθερο χρόνο μου εκτός από το να τον αφιερώνω στην οικογένειά μου, ασχολούμαι με τη φωτογραφία και τα ταξίδια. Η δημιουργία ιστοσελίδων προστέθηκε πρόσφατα στα “χόμπι” μου. Έτσι αποφάσισα να διαχειριστώ μόνος μου τόσο το site του ιατρείου μου όσο και το blog μου.

Περισσότερα σχετικά με το πλήρες βιογραφικό μου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
%d bloggers like this: